Een soepeler gezinsleven: 4 tips!

Een soepeler gezinsleven, dat willen we allemaal wel!

 

Gezelligheid, rust en aandacht zijn ingrediënten voor een soepeler gezinsleven. Ondanks dat niet altijd even makkelijk om te bereiken. Bij deze 4 praktische tips voor een soepeler gezinsleven.

Werk aan je relatie.

Een gezin runnen is teamwork. En je beste maatje hierin is je andere ouder van je kinderen. Of je nu wel of niet meer bij elkaar bent, je zult het samen moeten doen. Maak daarom tijd om contact met elkaar te hebben en te kunnen overleggen. Plan het in. Misschien niet romantisch maar wel praktisch.  Als je één moment per week plant om met elkaar alle serieuze dingen (planning week, klusjes in huis, opvoeding) door te nemen, hoef je er verder niet meer aan te denken. Als je dan ook nog een avond in de week een gezellige avond met ze tweeën in kunt plannen, is dat helemaal fijn.

Voorbereiden.

Voorbereiden van activiteiten is de helft van het werk. Je haalt daarmee de druk van de ketel. Bijvoorbeeld de ochtenden. Vaak druk en stressvol. Dus voordat je staat te schreeuwen: “voor de vijfde keer, trek je jas aan! We hebben haast”, zorg dat alles klaar ligt. Tassen, jassen, kleding, ontbijttafel gedekt enz. Als de daarnaast goed van elkaar weet wie wat doet, hoef je niet te overleggen en loopt je ochtend als een geoliede machine.

Plannen.koffie pen blocnote rust ontspanning moment voor jezelf opladen stress burnout soepeler gezinsleven

Zorg voor een gezamenlijke planner. Dat kan digitaal maar ook op papier. Een plek waar je samen van weet dat je overeenstemming hebt over wat, wie wanneer gaat doen. Zijn je kinderen oud genoeg? Koop dan een familie planner. Ook voor de kinderen is het fijn om te weten hoe de week eruit gaat zien. Op www.gezinnig.nl staan een hoop leuke planners om je te helpen de boel goed te organiseren.

Ontspanning.

Zorg voor je eigen ontspanning. Het is niet egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen. Het kan een paar keer per dag zijn. Met een kop thee op de bank, een wandeling in je buurt of een fijne korte meditatie. Maar ook een weekend tijd nemen voor jezelf is ontzettend belangrijk. Je hebt tijd nodig om op te laden en voor jezelf te zorgen in plaats van alleen maar voor anderen te zorgen. Écht, als je opgeladen bent ben je een veel leukere ouder en partner. En daar heeft iedereen iets aan.

boedha meditatie zen rust ontspanning yoga soepeler gezinsleven

 

Aan de slag.

Ik ben heel benieuwd aan welke van de 4 tips jij het meeste hebt. Laat je het me weten?

Ben je op zoek naar meer tijd voor jezef? Lees dan dit artikel over meer rust en tijd voor jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *