Dankbaarheid in het leven

armband dankbaarheid stress burnout opladenDankbaarheid in het leven

Je kent het vast wel, ’s ochtends haasten om de kinderen spik en span in de klas af te leveren met een gezonde lunch voor op school, jezelf representatief op je werk laten verschijnen. Op je werk veel arbeid verrichten in de uren die je daar bent, want tja ook daar wil je uitblinken; een slimme en leuke collega zijn. Aan het eind van de werkdag, waar je toch weer net iets te lang blijft zitten om je werk af te maken, race je naar de opvang om de kids op te halen. En dan wil je nog een gezond avondmaal op tafel zetten, waarvan niet alleen jullie maar ook de kids zonder te veel tegen te spurten lekker van eten.

Na het eten ben je nog lang niet klaar, want dan gaan de kinderen in bad, lees je een verhaal voor en stop je ze in, om ze vervolgens een heerlijke nachtrust te wensen.

De worsteling om alle ballen hoog te houden

Toen het me allemaal niet meer zo gemakkelijk af ging om alle ballen in de lucht te houden, heb ik zeker wel een jaar gezocht naar de oorzaak hiervan – tevergeefs. Tot het op een dag echt niet meer ging, ik bracht een bezoek aan de huisarts. En daar sloeg het in als een bom; een burn-out, opgebrand. Hoe kon zoiets mij nou overkomen? Ik ben pas 32! Ik hield van mijn drukke leven, vol met sociale contacten. Ik kon geen minuut stilzitten, moest altijd bezig zijn en ik kon altijd beter. Een betere moeder, partner, werknemer en vriendin zijn. De details van m’n burn-out zal ik je besparen.

Genieten van de kleine dingen

Maar in deze periode – want ik zit er nog midden in – ben ik me natuurlijk gaan afvragen waar ik nou precies de mist in ben gegaan. En daarnaast ben ik gaan ervaren, nu ik weer begin op te krabbelen, wat een minder gejaagd leven me brengt. Wanneer ik bewust stil sta bij kleine dingetjes, zoals een wandeling vanuit school naar huis met de kinderen, er heerlijke gesprekken met ze ontstaan. Jeetje zeg, waarom heb ik ‘m niet eerder in z’n derde versnelling gezet?! In plaats van het door tetteren in die ratrace, in de 5e  – en als het even kon in de 6e – versnelling. Wat kan ik nu genieten van al die kleine dingen, waar ik vroeger aan voorbij ging.

Dankbaarheidsdagboekblocnote coffee werk burnout dankbaarheid pen rust overspannen

En wat ben ik daar enorm dankbaar voor. Daarom houd ik nu ook bewust een dankbaarheidsdagboekje bij. Waarin ik eigenlijk alles opschrijf waar ik zo van geniet en dankbaar voor ben. Grappige uitspraken van mijn kinderen; “Mam, gaan we straks in de bioscoop ook cockporn halen?” Mijn dochter die een gedreven marktplaats verkoopster blijkt te zijn. Een bosje bloemen die ik opgestuurd krijg van mijn nichtje. Ik kan er intens van genieten. Een dagboek bijhouden, zal je misschien denken. Ja, dat helpt me enorm om het te integreren in m’n gedachtenpatroon.

Cadeautje voor jezelf

En nu ik er eenmaal mee bezig ben, vind ik het een cadeautje aan mezelf om er in terug te lezen. We zijn allemaal op zoek naar geluk, maar geluk ligt al zo binnen ons handbereik. Door je er bewust van te zijn, je verwachtingspatroon (vooral die van jezelf aan jezelf) hierop aan te passen en je bewust dankbaar te zijn voor kleine dingen die op je pad komen. Hierdoor heb je je geluk zelf in de hand.

 

Wil jij je ook bewuster worden van dankbaarheid?

De Quote-armband met “dankbaarheid” kun jij ook winnen, zodat je een reminder hebt om bewuster stil te staan bij de momenten in het leven die er toe doen.  Mocht je nu niet hebben gewonnen of je eigen tekst willen ontwerpen voor op de armband, klik dan hier.

Liefs Lorraine

logo love mademedothis dankbaarheid werk burnout stress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *