Ook een kind dat moeilijk inslaapt? Lees dan verder!

Over kinderen die niet gaan slapen en ouders die rust willen…

Mijn kinderen vind ik geweldig, maar het moment waarop ze allemaal in bed liggen vind ik heerlijk. Rust! Tijd voor mezelf.  Alleen in theorie is dit makkelijker dan in de praktijk. Want, mijn oudste dochter slaapt moeilijk in. Inslapen… wat een gedoe als je 8 bent en alles wat er die dag gebeurd is nog door je hoofd gaat. Maar sinds twee weken is dat probleem opgelost. Wat een opluchting. Benieuwd hoe we haar helpen zodat ze makkelijk inslaapt?

Aromatheraputty?!?

We kregen een heel fijn aanbod van Educadora. Een webshop die producten aanbied die kinderen helpen bij het verwerken van prikkels. We mochten de aromatheraputty uitproberen. Er zijn meerdere soorten en wij hebben de versie Winks 40, speciaal voor het inslapen. De aromatheraputty is het best te beschrijven als een hele lichte klei. De werking is tweedelig. Mijn dochter kneed de klei en tegelijk komt er een natuurlijke geur vrij van juniper, lavendel, palmarosa en geranium.

Rustig slapen.

Het avondritueel gaat nog steeds net als anders. Alleen hebben we er wat aan toegevoegd.  Namelijk de aromatheraputtie te kneden. Dit doet ze ongeveer 10 minuten. Meestal laat ik haar dan even alleen. Ik hang een wasje op, ruim het speelgoed op en daarna is ze klaar met kneden. Als ik haar kamer binnen kom ruikt het heerlijk. Een zachte kalmerende geur. Na het kneden gaat mijn dochter liggen en valt ze gewoon in slaap. Waar ze normaal zeker een uur nodig had, en soms langer, slaapt ze nu al met 15 minuten. Wat een feest. Voordeel is ook dat ze uitgerust wakker wordt en ik haar niet uit bed hoef te trekken.

Magie?

Hoe het werkt? Een combinatie  van aromatherapie en met je handen bezig zijn? Geen idee of het dat is of dat het placebo effect zijn werk doet. Maar het belangrijkste voor mij is dat het werkt. Of eigenlijk voor haar. Want mijn dochter is blij. Ze vraagt zelf om haar ‘deegje’ en voelt zich er fijn bij.

Rust en ruimte voor mezelf.

En ik ben tevreden. Want de avonden heb ik echt nodig om bij te komen van de dag. Het leven met kinderen vind ik heerlijk maar tegelijk vind ik het ook een zoektocht naar voldoende tijd en ruimte voor mezelf. En daarom ben ik zo blij met rustige avonden. Tijd voor mezelf, mijn man en mijn hobby’s. Ruimte voor de dingen die me blij maken.

Ben je benieuwd naar de aromatheraputty? Er zijn nog meer soorten met namen als: ‘are we there yet?’. Maar ook is er de versie ‘calm’ en ‘breath’. Kijk hier voor meer informatie.

 

Wat doe jij om je kindje goed in te laten slapen? Laat je het hier onder weten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *