Vragen jouw kinderen ook vaak: “hoeveel nachtjes nog tot….”?

Aftellen en kinderen…

Hoeveel nachtjes nog tot mijn verjaardag? Wanneer gaan we met vakantie? Over hoeveel dagen begint de school weer?

Aftellen lijkt voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Hoe vaak ik wel niet aan te tellen ben voor ze om een antwoord te geven. Hoe vaak ik wel niet een aftelkalender in elkaar heb geflanst.

En dat is ontzettend leuk, alleen ik merk ook dat het me soms even te veel is als ze voor de 5e keer op een dag vragen hoeveel nachtjes nog tot de vakantie. Maar sinds dit jaar heb ik daar een oplossing voor. Een super leuke oplossing zelfs.

Hoe aftellen weer leuk wordt!

We mochten namelijk de aftelkaart van Kwokka gebruiken. Een kaart met meerdere vakjes die je open kunt maken en zo de dagen kunt aftellen. Een soort advent kalender maar dan zonder dat het kerst hoeft te zijn. Je kiest een kaart die je mooi vind en dan kies je een insteek kaart met een thema.

Wij kozen thema voetbal zodat we konden aftellen tot mijn zoon op voetbal mocht gaan. Alleen liep het anders. De voetbalclub had een wachttijd, langer dan we op de kaart konden tellen. Zeg maar gerust 6 maanden. Dus dat aftellen lieten we even zitten.

Tot mijn zoon weer begon over ‘hoeveel nachtjes nog?’ tot zijn verjaardag. En zo kwam de kaart weer in zicht. Het was heerlijk om te zien met hoeveel enthousiasme mijn zoon iedere dag een hokje open ging maken. Mijn zoon is nogal van het overzicht en de duidelijkheid. Ik hing de kaart op de openhaard en een aantal keren per dag ging hij even tellen. Tot het zover was. Zijn verjaardag. Het was een heerlijke dag en met de voorpret erbij van het aftellen was het voor hem rustiger doordat hij overzicht had.

Afgelopen week gingen we met vakantie. En weer hebben we dezelfde kaart gebruikt. De kaart geeft mijn zoon het overzicht en voorpret waardoor een stuk spanning voor de vakantie wegvalt.

En voor mij… ik vind het een perfecte oplossing. Niet alleen omdat de kaart prachtig is, maar ook omdat het hand getekende tekeningen zijn, je hem meerdere keren kunt gebruiken, ik zie dat mijn kind er plezier van heeft en omdat ik bovenal niet 10 keer per dag de vraag “hoe lang nog tot…” hoef te beantwoorden.

In de webwinkel van Kwokka kun je aftelkaarten (ook leuk om naar iemand toe op te sturen) en aftelkalenders kopen . Echt een aanrader als jij ook een kindje hebt die zich zo enorm op dingen in de toekomst kan verheugen.

www.kwokka.nl

 

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo’n afteller hebt thuis en hoe jij daarmee omgaat! Let me know!

 

Liefs,

Wendy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *