Retreat

 

Je hebt alles wat je maar wensen kan; een leuke baan, een fijn huis, een lieve partner en om jullie relatie te bekronen is er een een stel prachtige kinderen geboren. Nooit had je gedacht dat je zoveel van iemand zou kunnen houden en dat het je zoveel voldoening zou brengen.

Maar al die ballen in de lucht houden; het gaat echt niet vanzelf en soms vind je het best zwaar. Het lukt je maar ternauwernood om alles te combineren: je baan, gezin, je relatie, je huishouden, en oh ja, was er ook nog zoiets al seen sociaal leven? Laat staan dat er ook nog tijd is voor jezelf.

 

Dit herken je vast:

 Het voelt alsof je alles wat je doet maar voor 60% doet, terwijl je overall 100% voor zou willen gaan
 Je vindt het moeilijk om te benoemen wat je dan wel zou willen
 Je voelt je gefrustreerd want je weet dat je veel meer te bieden hebt dan je kunt geven
 De laatste keer dat je een kop hete koffie hebt gedronken kan je je niet meer voor de geest halen.
 Opstaan met energie? Dat is alweer een hele tijd geleden
 Je weet diep van binnen dat je meer te bieden hebt, en ook kan, maar je zou echt niet weten hoe

 

Hoe zou het voor je zijn als je de kans had een paar dagen bij te komen?

Een weekend waarin je echt op kunt laden. Omdat je de tijd en gelegenheid hebt om even afstand te nemen. Te reflecteren op de waan van de dag, scherp te stellen op je focus en zoveel energie te tanken dat je er weer een hele tijd tegen kan? Zou dat niet heerlijk zijn?

Innerlijke rust

Met onze retreats voor ouders willen wij (De Olifant voor ouders) ouders van de gelegenheid geven om echt op te laden. Niet even voor vijf minuten met een lauwe bak koffie. Maar echt energie tanken om voor langere tijd de onrust weg te nemen. En niet alleen rust je uit. Het programma is zo samengesteld dat het een boost is voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens een retreat;

 Kun je echt ontspannen en tot jezelf te komen.
 Heb je tijd voor echte verdieping
 Verblijf je in een prachtige omgeving waar je je acuut rustig door voelt
 Word je volledig in de watten gelegd met heerlijk eten
 Zul je ervaren dat het je lukt rust van binnenuit te voelen; dat neem je weer mee in je dagelijks leven
 Leer je hoe je deze koers kunt blijven vasthouden zodat je voortaan op ieder moment van de dag een gevoel van rust en ontspanning kunt oproepen

Zou je graag het beste van jezelf geven zonder nóg meer je best te doen? Geef je dan op voor een van de weekenden en ervaar hoe het is om volledig tot rust en tot jezelf te komen.

Wat ga je allemaal doen tijdens een retreat? Of juist laten?

Rust, yoga, meditatie, heerlijk eten en drinken, opladen, bezinnen, en veel tijd voor jezelf. Klinkt het als iets voor jou? Het Oplaad Weekend is zo samengesteld dat je écht uitrust, diepe ontspanning ervaart en tegelijkertijd nieuwe energie opdoet om er weer een hele tijd tegen te kunnen.

De Olifant werkt in dit programma samen met het VUmc, om te waarborgen dat onze activiteiten ook echt effectief zijn.

Er staan onder meer de volgende activiteiten op het programma:

 Yoga; wanneer het mooi weer is, geven ervaren yoga docenten een yoga les midden in de prachtige boomgaard. Ook als je nog niet zo veel of helemaal geen ervaring hebt met yoga, kan je gewoon meedoen.
 Meditatie: meditatie is een heerlijke manier om de dag mee te starten. Het brengt je tot rust, waardoor je minder de drang voelt om van alles te moeten doen, maar brengt ook je gedachten en gevoelens tot rust, zodat je weer overzicht ervaart en vanuit rust je keuzes kunt maken. De eerste meditatie begint s’ochtends voor het ontbijt om 7.45 uur. Is dat je te vroeg en slaap je liever wat langer uit? Dan sluit je aan bij het ontbijt om 8.30 uur. Heb je nog geen ervaring met meditatie? Dat is helemaal geen probleem, ook dan zijn de oefeningen geschikt.

 We bieden ervaringen die maken dat dit weekend een boost geeft aan je persoonlijke ontwikkeling. De gezamenlijke activiteiten zijn ontwikkeld op basis van het gedachtengoed van De Innerlijke Krijger® van VUmc. Deze ervaringen maken dat je eerlijk naar jezelf kunt kijken, kunt ontdekken wat belangrijk voor je is en daarvoor te durven gaan staan.
 Misschien vind je meditatie een beetje zweverig of doet het religious aan. Geen zorgen; de meditaties die wij begeleiden zijn dat absoluut niet en wetenschappelijk onderzoek op effectiviteit.

Rust, ontspanning en luxe

We hebben de hele dag de beschikking tot een eigen ruime en sfeervolle woonkamer; bij donker en guur weer mag je zelfs de open haard aan steken. De hele dag staan er daar koffie, thee en  bio frisdrank voor je klaar. Tijdens de lunch genieten we samen van heerlijke, biologische maaltijden.

 

Wanneer het mooi weer is verhuizen we het programma naar het prachtige terras van van onze eigen ruimte, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt, en toch volledige privacy hebt.
We sluiten de dag af met

een gezellige borrel.

De Locatie

Voor ons oplaadweekend trekken we ons terug in Samaya: een voormalig klooster dat tegenwoordig een inspirerende plaats is voor conferenties, retraites en workshops. Het klooster is niet meer actief, maar de rustige spirituele sfeer is behouden gebleven. Samaya ligt in Werkhoven, een dorp onder Utrecht, in het midden van het land.

 

Eten en drinken in Samaya

Over de inwendige mens hoef je je geen zorgen te maken bij Samaya. Al het eten is huisgemaakt en met liefde bereid, en biologisch. Koffie, thee en water zijn altijd beschikbaar. Samaya geeft om de natuur, daarom zijn alle maaltijden vegetarisch en komen de ingrediënten van dichtbij.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe zo’n oplaadweekend er uitziet? Kijk dan dit filmpje!

 

 

 

Samaya heeft een grote tuin waarin je wandelingen kunt maken, genieten van de appelboomgaard of door het prachtige labyrinth lopen. Met een beetje geluk kom je konijnen tegen of spot je een van de uilen. In de directe omgeving van Samaya zijn boomgaarden, grazende koeien en knusse dorpjes. Vind je het fijn om te wandelen, dan liggen er mooie wandelroutes voor je klaar.

 

Prijzen

Je boekt jouw oplaadweekend al vanaf €390,- per persoon.

De meeste mensen komen alleen, maar deelnemen met je partner, een vriend of vriendin kan natuurlijk ook.

Zaterdag ben je vanaf 9.00 uur welkom in Samaya. Om 9.30 uur begint het programma. Zondag om 16 uur ronden we het programma af.

Je betaalt €390,- voor een volledig verzorgd weekend. Hierbij zitten alle maaltijden, onbeperkt koffie, thee en water, deelname aan het volledige programma en de overnachting op een gedeelde twee persoons kamer . Overige drankjes, als bio frisdrank, sappen, wijn en bier gaan op basis van nacalculatie.

 

Opties: (wil je hiervan gebruik maken? Vermeld dit dan in het opmerkingen veld tijdens je boeking)

  • Eigen kamer met prive sanitair €50,-
  • Woon je in de buurt en wil je geen overnachting? Dan betaal je voor deelname aan het programma, de maaltijden en onbeperkt koffie en thee een totaalprijs van €250,-.
  • Ben je ondernemer? Dan kunnen de de factuur registreren op basis van verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid.

 


Goed om te weten:

 

Lijkt het je fijn om voor of na het programma te overnachten in Samaya? Laat het weten in het opmerkingenveld, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Momenteel zijn we bezig met het plannen van een weekend in september/oktober 2019.

Wil jij als eerst weten wanneer het weekend plaats gaat vinden? Vul dan hieronder je mailadres in.

Algemene voorwaarden De Olifant:

  1. Op het moment van verzenden van een boekingsaanvraag voor retraite gaat de deelnemer akkoord met deze algemene voorwaarden en de betaling van het voor de betreffende retraite verschuldigde cursusgeld 2. Annuleringsvoorwaarden. Tot 3 maanden voor de bijeenkomst kunt u kosteloos annuleren. Tot 2 maanden voor de bijeenkomst brengen wij 20% van het reserveringsbedrag in rekening. Tot 1 maand voor de bijeenkomst brengen wij 40% van het reserveringsbedrag in rekening. Tot 2 weken voor de bijeenkomst brengen wij 65% van het reserveringsbedrag in rekening. Tot 1 week voor de bijeenkomst brengen wij 90% van het reserveringsbedrag in rekening. Bij een annulering binnen een week voor de reserveringsdatum zullen wij het gehele reserveringsbedrag als annuleringskosten in rekening brengen. Indien u de retraite verplaatst naar een andere datum binnen 1 jaar na de geannuleerde reservering, dan wordt 20%van de in rekening gebrachte kosten in mindering gebracht op de factuur voor een volgende retraite van De Olifant. Mocht je geen risico willen lopen bij annulering, raden wij aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Let er op dat deze verzekering geldig is, ook bij 1 overnachting. 3. Indien de deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte retraite bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan De Olifant zijn doorgegeven. 4. Deelname aan een retraite is geheel op eigen risico. De Olifant is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen.